BRF

Bostadsrättsföreningar

Bättre ekonomi och miljö i föreningen, ett måste i framtiden!

Vad kan vi göra för att föbättra miljön i föreningen och göra boendet mer attraktivt?


Att sitta i styrelsen för sin BRF är för det mesta roligt, men kan även vara väldigt krävande vid större beslut om renoveringar eller investeringar. Alla boende, även de som inte är aktiva i styrelsen vill i slutändan ha en fungerade och attraktiv förening där trivselfaktorn är hög och värdet på fastigheten håller sig stadigt.


Att installera solceller och byta ut gammal belysning är en väldigt bra investering för föreningar då det sänker kostnaderna för inköpt el och ökar driftsäkerheten i fastigheten.

En annan otroligt bra åtgärd, som dessutom gynnar alla boende i föreningen är att installera ett så kallat IMD-system. Läs mer om det lite längre ned!


Solvision hjälper föreningar med allt från förstudie och dimensionering till driftsatt anläggning utifrån ett väl planerat och inarbetat arbetsflöde. Där ni i styrelsen är involverade och alltid uppdaterade om vad som sker i projektet.
Våra projektörer kan sin sak när det gäller större anläggningar och elsystem!


Hur ser processen för en förening ut?


Att låta våra projektörer som handlägger föreningar och större projekt ta en titt på era förutsättningar är en mycket bra idé.

Erfarenhet och kompetens spelar en stor roll i alla yrken, elinstallationer och solceller är inget undantag - och det är något vi verkligen kan!


Vi hjälper er med en korrekt förstudie och dimensionering utifrån just era behov och utförs av högkompetent personal som arbetar både med elkonstruktion och besiktigar elanläggningar.Vill du ta direktkontakt med vår huvudansvarige för föreningar?Tom Syversen

070-870 39 59

tom@solvision.nu


1

För att vi skall kunna hjälpa dig så måste du först ta kontakt med oss!
Kontaktformuläret till höger är snabbaste sättet, annars kan du ringa 010-207 47 74 eller maila till leads@solvision.nu


Vi svarar alltid inom 24 timmar och tilldelar dig en
personlig kontakt hos oss på Solvision.2

Vi tar kontakt med er och stämmer av hur planerna för investeringen ser ut. Därefter bokar vi in ett fysiskt möte och går igenom
de faktiskta förutsättningarna.


Denna första genomgång tar mellan 1-3 timmar beroende på storleken av er BRF. Det vi gör på plats är att kontrollera elanslutningar, mäta av taken, kontrollera konstruktionen samt en noggran genomgång av alternativa kabelvägar och installationsmöjligheter.


Vi dokumenterar vårt besök genom skrift och foto för att alltid ha relevant information vid kommande projektering.


Efter rundturen i fastigheten så brukar vi sätta oss ner med er för att svara på eventuella frågor och berätta lite mer ingående om oss och liknande projekt vi utfört.3

Vi påbörjar en skarp projektering och tar fram ett första anbud.
Detta skickas över till er och vi går sedan igenom det tillsammans för att klargöra hur vi tänkt och svara på ytterligare frågeställningar.


Om allt är enligt förväntan så fortgår processen, det innebär att en av våra elektriker bokar en tid med er för att montera in ett mätinstrument vid inkommande elservis. Normalt loggar vi er anläggning i en veckas tid och detta gör vi för att korrekt kunna dimensionera solcellsanläggningen efter era faktiska behov och erbjuda den bäst lämpade lösningen.


Vi har alltid möjlighet att närvara på eventuell stämma om ni i styrelsen behöver draghjälp av någon som kan svara på medlemmarnas frågor.Vi har ett gott samarbete med Bygglovsverket om det är så att er förening av någon anledning behöver söka bygglov för installationen.4

Nu startar det fysiska arbetet och vi lägger upp en gemensam tidsplan med er i styrelen. Det skall vara enkelt för er att kommunicera med medlemmarna och vad som sker och när.

Till exempel så aviserar vi strömavbrott med 1 veckas förbehåll. Det skall vara tydligt och alla ska ha möjlighet av anpassa sig efter detta.


Installationen äger rum och vi utför alla arbeten vi kommit överens om.

Därefter sker en avprovning av det installerade systemet för att säkerställa kvaliteten i vårt arbete.


Efter färdigställd installation så skickas färdiganmälan in till nätägaren och vi tycker att det är lämpligt för er att börja se över eventuella ändringar av elavtal.5

Nätägaren har nu bytt elmätare eller programmerat om er befintliga mätare. Då är det dags för oss att driftsätta solcellsanläggningen tillsammans med er!


Det här momentet gör vi mer än gärna tillsammans med er i styrelsen, och bjuder självklart även in driftspersonal, om ni anlitar extern hjälp för detta.


Driftsättningen är även vår överlämning till er. Vi går igenom slutdokumentation och överlämnar sedan detta i form av 1st fysisk pärm samt på USB-sticka. Ni hittar all nödvändig information om systemet, garantier, manualer, handhavendekontroller, egenkontroller och mycket mer i pärmen.

Skulle ni tappa bort någon del av dokumentationen så kan ni alltid höra av er till oss då vi arkiverar allt ända tills en längsta garantitiden löper ut.


Vi gör återbesök efter 2 respektive 5 år för att stämma av
produktionen och kontrollera vår installation.


Allt för att ni ska känna er trygga med er investering.Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation

 
 
 
 
Lösning för solceller och energilager
Laddstation
Elinstallationer
Off-grid
 
Privatperson
Företag
Förening